YUZU·MI daripada TREMELLA®

Minuman Detoks Campuran Sayur-Buah-Enzim

· DIPATENKAN DI JEPUN · (P5014569)

SEJAK 2015

MAKLUMAT PRODUK:

11.29 OZ. BERAT BERSIH/320g

16 paket setiap bungkus (1 paket/20g)

YUZUSENOL ™ (Bahan Mentah dengan paten Jepun)

Buatan Malaysia

PERISA:

Perisa Campuran Beri

CARA PENGAMBILAN:

 • Tidak perlu dibancuh, mudah dibawa

 • Buka paket dan terus minum

 • Lebih sedap diminum ketika sejuk

  PENSIJILAN/ANUGERAH:
  – KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (NPRA)
  – JAKIM HALAL (1 155-08/2019)
  – SGS
  – ASIA PACIFIC INTERNATIONAL HONESTY ENTERPRISE KERIS AWARD
  – RM2,500,000 PRODUCT LIABILITY INSURANCE
  – 2019 HONG KONG MOST POPULAR HEALTHCARE BRAND AWARD BY MEDICAL PROFESSIONALS
  – 2020-2022 ASIA PACIFIC SUPER HEALTH BRAND

   

  PENGILANG:
  GMP / HACCP / HALAL / MeSTI


  BAHAN UTAMA:
  YUZUSENOL™️, PAPAIN, KONJAC, KACANG GINJAL PUTIH, ASID ASKORBIK(VITAMIN C), SERBUK CAMPURAN BUAH BERI (STRAWBERI, KRANBERI, RASPBERI, BERI BIRU, BERI HITAM), SERBUK BUAH LABU, TEH HIJAU, AIR


  FUNGSI:
  Melangsingkan badan, mendetoks tubuh, melembapkan usus, melancarkan pembuangan najis, membuang najis degil, menyembuh masalah sembelit, meningkatkan peristalsis gastrointestinal, membantu pencernaan, detoksifikasi hati, mencantikkan kulit, anti-melanin, anti-jerawat, menghilangkan bintik, memperbaiki masalah edema, membuang lemak, memperkasakan sistem imun, mempercepatkan metabolisme, mencerahkan warna kulit, melindungi mata, melindungi hati, menghilangkan keletihan, memperbaiki kualiti tidur, mengimbangi hormon, mencegah buasir, menghilangkan bau mulut, melindungi daripada radiasi, anti-alergi, anti-bakteria, anti-radang, anti- penuaan, mengurangkan keradangan, melegakan saraf, membuang ion logam berat dalam badan, menyembuhkan luka, menggalakkan penyerapan nutrien, menyingkirkan panas dan haba dalam badan, menghalang makanan berkanji, merencatkan metabolisme kanji, mencegah pengumpulan lemak, dan melegakan ketidakselesaan gastrousus.


  Penjelasan mengenai ramuan utama:
  YUZUSENOL™️ Bahan Pembersih dan Detoks Mengikut Paten Jepun Terbaharu
  Dari Oryza Oil & Fat Chemical Co., Ltd. (Syarikat pembekal bahan mentah di Jepun)


  YUZUSENOL™️ Ekstrak Utama daripada Buah Pomelo
  Buah Pomelo Jepun ditulis sebagai “柚⼦” dalam tulisan kanji atau “ユズ” dalam tulisan katagana bahasa Jepun dan disebut sebagai “YUZU”. Ia digelar sebagai “Sitrus Junos” dalam Bahasa Cina. Disebabkan sitrus ini mempunyai banyak genus dan bagi mengelakkan kekeliruan, nama YUZU akan digunakan dalam dokumen ini. Sitrus Junos berasal dari Lembangan Sungai Yangtze. Ia dibawa masuk ke Jepun melalui Korea Utara pada Zaman Nara. Catatan terawal mengenai buah ini terdapat dalam “Continuation of Japanese History” yang dihasilkan pada abad ke-8 Masihi.


  Apa itu YUZU?
  YUZU ialah salah satu spesis daripada keluarga sitrus.
  Buah sitrus mengandungi pelbagai sebatian aktif secara biologi.
  Sitrus bernilai tinggi kerana bahan derivatif triterpenanya yang bernama “sitrus limonin”.
  Limonin glikosida tidak mempunyai rasa pahit dan boleh ditemukan dalam jus sitrus.
  Asid nomilinat limonin ialah bahan yang dapat mengaktifkan enzim detoksifikasi tahap II, iaitu Glutathione-S-Transferase (GST).


  Keberkesanan YUZUSENOL™️
  YUZUSENOL™️ mengandungi Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin C, Vitamin P, Karotena, Kalium, Fosfor, Minyak Lemak, Corkone, Phellodendron, dan bahan kortikosida aktif secara fisiologi. Ia ditemui oleh golongan professional perubatan Jepun dan diiktiraf sebagai bahan yang paling berkesan dalam terapi pemakanan. Ia berkesan untuk mengurangkan berat badan, mendetoks tubuh, membersihkan usus, melancarkan pembuangan najis, mencantikkan kulit, menurunkan gula dalam darah, dan lemak dalam darah. Pengambilan secara berkala dapat membantu mereka yang mengalami berat badan berlebihan menurunkan berat badan dan mengekalkan kesihatan badan.

  YUZUSENOL™️ Rumusan Baharu untuk pembersihan dan detoksifikasi badan anda
  Mengikut kajian Institut Kesihatan Nasional Amerika Syarikat, pencemaran makanan dan persekitaran menyumbang sebanyak 50% risiko barah.
  Toksin dalam badan akan mempercepatkan proses penuaan, dan menyebabkan badan kita tidak dapat mengekalkan kesihatan pada tahap optimum.
  Badan kita mempunyai mekanisme detoksifikasi sendiri dan beban ini mampu menyebabkan mekanisme ini tergendala.
  YUZUSENOL™️ ialah sejenis bahan detoks yang mampu mengekalkan keseimbangan dan kesihatan badan.


  Prinsip Pembersihan dan Detoksifikasi YUZUSENOL™️
  Liposom sitrus dapat meningkatkan keaktifan dan kesan antioksidan glutathione-S-transferase (GST) dan membantu dalam detoksifikasi, melangsingkan badan, mencantikkan kulit dan memelihara kesihatan.
  GST dapat membuang bahan kimia berbahaya dalam badan sebelum ia terkumpul.
  GST akan melekat pada bahan berbahaya serta bergabung dengan asid nukleik dan komponen sel yang lain supaya toksin disingkirkan dari badan.
  GST memulakan tindakan detoksifikasi ini dan glutathione (GSH) melengkapkan prosesnya.
  GST mengubah toksin menjadi asid mercapto yang dapat dikeluarkan dari badan melalui air kencing / najis.

  PROTEINASE BETIK (PAPAIN)
  Buah betik mentah mengandungi pelbagai enzim proteolitik seperti Papain, Kimopapain A, Kimopapain B dan Peptidase Betik B. Struktur utama empat jenis Protease Cysteine ini mempunyai tahap homologi yang tinggi. Di antaranya, papain ialah protease sulfhidril yang dapat menghidrolisis terminal karboksil bagi arginin dan lisin yang terkandung dalam protein dan peptida, akan menghidrolisis ikatan peptida yang berada pada hujung N ikatan peptida (mempunyai asid amino dengan dua kumpulan karboksil atau asid L-amino aromatik) terlebih dahulu.

  Papain ialah enzim pencernaan yang bermanfaat, ia membantu menguraikan protein secara berkesan dan meningkatkan penyerapan nutrien. Ia amat baik untuk mereka yang mengalami gangguan pencernaan dan alahan makanan, khasnya masalah yang disebabkan oleh protein yang tidak terurai. Asid amino dalam papain juga dapat mengurangkan sindrom iritasi usus dan mencegah refluks asid. Bagi yang sakit belakang dan terseliuh boleh mengambil papain untuk melegakan kesakitan. Selain itu, ia dapat mengurangkan bengkak tekak dan sakit sinus. Kajian mendapati bahawa papain juga merupakan imunostimulan yang baik untuk menguatkan sistem imun. Papain selaku enzim proteolitik juga dapat melawan parasit usus. Di samping itu, ia juga berfungsi untuk menguraikan protein makanan.


  UBI KONJAC (KONJAC), atau KONNYAKU (sejenis serat makanan yang mudah larut)
  Komponen utama ubi konjac ialah glukomanan, iaitu sejenis serat larut yang berkalori rendah dengan daya penyerapan air yang tinggi. Banyak kajian menunjukkan bahawa konjac dapat menurunkan lemak dalam darah dan gula dalam darah, serta berkesan untuk melancarkan pembuangan najis; serat larut akan bergabung dengan karbohidrat di dalam saluran gastrointestinal dan melambatkan penyerapan karbohidrat, lalu menstabilkan paras gula dalam darah selepas makan.


  KACANG GINJAL PUTIH
  Kacang ginjal putih ialah sejenis makanan yang sangat berkhasiat dan berkesan sekali untuk memelihara kesihatan badan. Ia kaya dengan perencat α-amilase dan serat makanan sehingga dapat menyekat makanan yang berkanji tinggi, menguraikan sejumlah besar kanji dan mengurangkan pengambilan kalori yang berlebihan oleh badan.


  Enzim perencat α-kanji dalam kacang ginjal putih akan berikat dengan bahagian aktif α-amilase justeru menghalang gabungan kanji dan α-amilase, mencegah metabolisme kanji, menghalang pencernaan dan penguraian karbohidrat, dan melambatkan kadar penyerapan glukosa. Dengan itu, karbohidrat yang berlebihan akan tersingkir daripada badan supaya lemak tidak terkumpul dan berat badan dapat dikawal.

  Kacang ginjal putih juga dapat melegakan ketidakselesaan gastrousus, mengurangkan rasa lapar, menggalakkan peristaltik gastrointestinal supaya detoksifikasi dapat dilakukan dan persekitaran badan menjadi bersih.

  Ia tidak menyebabkan gejala cirit-birit, keletihan atau anoreksia. Oleh yang demikian, ia merupakan kaedah yang sihat untuk melansingkan badan tanpa risau berat badan akan naik semula.

  Teori Tentang Cara Kerja Kacang Ginjal Putih:
  Semasa kacang ginjal putih diproses, teknologi eksklusif telah diguna pakai untuk menghilangkan toksin phytoagglutinin di samping mengoptimumkan fungsi phaseolin. Phaseolin yang terkandung dalam kacang ginjal putih memainkan peranan penting dalam merencatkan rembesan enzim pencernaan, justeru itu proses penguraian kanji menjadi glukosa dapat dibantutkan. Kanji yang tidak terurai kepada glukosa tidak dapat diserap oleh badan manusia secara langsung dan ia akan disingkirkan daripada badan bersama bahan buangan lain, maka lemak tidak sempat terbentuk dan terkumpul di dalam badan.
  Memandangkan keaktifan protein ini akan musnah apabila dipanaskan, pengeluar bahan mentah bioteknologi telah mengaplikasikan teknologi khas untuk mengekstrak phaseolin daripada kacang ginjal putih dan ekstrak ini akan diproses menjadi produk suplemen kacang ginjal putih yang berkesan untuk menghalang penyerapan kanji.

   

  ASID ASKORBIK (Vitamin C) 
  Juga dikenali sebagai asid askorbik

  Merupakan sejenis vitamin yang terkandung dalam pelbagai makanan dan juga digunakan sebagai makanan tambahan untuk mencegah dan merawat penyakit skurvi. Vitamin C penting dalam proses pembaikian tisu dan menggalakkan penghasilan enzim dalam sesetengah neurotransmiter. Ia juga merupakan unsur utama dalam beberapa jenis enzim dan memainkan peranan penting dalam fungsi sistem imun. Vitamin C juga boleh bertindak sebagai antioksidan.


  STRAWBERI (Strawberry)
  Menghilangkan panas dan haba dalam badan, menggalakkan peristaltik gastrointestinal, membantu pencernaan, memperbaiki masalah sembelit, mencegah buasir, menyihatkan hati, memperbaiki masalah gastrointestinal dan anemia, menghilangkan ion logam berat dalam badan


  KRANBERI (Cranberry)
  Anti-penuaan, mencegah ulser gastrik, mencantikkan kulit, mencegah helicobacter pylori yang melekat pada usus dan perut


  BUAH RASPBERI (Raspberry)
  Menyihatkan buah pinggang, menyuburkan badan, anti-bakteria, mencegah penyakit mata, anti- penuaan


  BERI BIRU (Blueberry)
  Menjaga hati dan mata, mengurangkan lemak dan tekanan darah, memperbaiki fungsi fisiologi tubuh manusia, memperbaiki keadaan penyakit kronik, meningkatkan penglihatan secara signifikan, menghilangkan keletihan mata, mencantikkan kulit, melambatkan penuaan saraf kranial, memperbaiki penyakit kapilari yang disebabkan oleh diabetes, menguatkan fungsi jantung, mencegah penyakit Alzheimer


  BERI HITAM (Blackberry)
  Meningkatkan imuniti, membantu pencernaan, menyembuhkan luka, melindungi mata, menguatkan tulang, menggalakkan meiosis


  BUAH LABU (Pumpkin)
  Membuang logam berat dalam badan, meningkatkan pertumbuhan semula hati dan ginjal, membantu pencernaan, melindungi mukosa gastrik, mencegah diabetes, menurunkan gula dalam darah, menyahtoksin


  TEH HIJAU (Greentea) 
  Anti-penuaan, anti radikal bebas, anti-bakteria, menurunkan lemak darah, menurunkan berat badan, mengurangkan bau mulut, memutihkan kulit, anti-ultraviolet, mengurangkan masalah pencernaan


  SOALAN LAZIM
  Mengapakah YUZU·MI diberi nama “Minuman Detoks Campuran Sayur-Buah-Enzim”?

  YUZU·MI ialah minuman detoks yang dihasilkan dengan gabungan
  1) Buah-buahan dan sayur-sayuran (YUZUSENOL™️ / campuran buah beri / buah labu)
  2) Tumbuhan (konjac / teh hijau / kacang ginjal putih)
  3) Enzim (Proteinase Betik)

   

  Apakah bahan utama dalam YUZU·MI yang membantu detoksifikasi dan menurunkan berat badan?
  YUZUSENOL™️ ialah bahan aktif yang dihasilkan menerusi penyelidikan yang dijalankan oleh golongan professional di Jepun dengan menggunakan teknologi yang canggih. Bahan yang berkesan untuk detoksifikasi dan menurunkan berat badan ini telah dipatenkan.

  Bahan yang dipatenkan ini dibekalkan untuk pengeluaran produk YUZU·MI sahaja di seluruh dunia.

  YUZUSENOL™️ berbeza sama sekali dengan rumusan YUZU yang biasa. Rumusan ini dihasilkan khas untuk detoksifikasi dan menurunkan berat badan.

  Isi, kulit luar dan kulit dalam YUZU memang membantu dalam detoksifikasi dan menurunkan berat badan. YUZUSENOL™️ yang diperbaiki rumusannya mempunyai kesan yang lebih ketara. (Maaf kerana butiran rumusan tidak dapat didedahkan)


  Apakah itu enzim?
  Enzim ialah sejenis bahan aktif yang berfungsi untuk menguraikan makanan supaya molekul besar dijadikan molekul kecil. Ini dapat membantu pencernaan dan mencegah refluks asid.

  Salah satu ramuan penting dalam YUZU·MI ialah PAPAIN. Ia telah dibuktikan sebagai enzim pencernaan aktif (enzim) yang berkesan untuk menguraikan protein makanan. Dalam pada itu, ia tidak akan diuraikan oleh asid gastrik, justeru itu dapat mengekalkan sistem pencernaan dengan lancar.

   

  Reaksi selepas Pengambilan:
  Jangan takut sekiranya berlaku reaksi selepas mengambil produk ini. Reaksi semulajadi merupakan penanda baik kerana bahan aktif produk sedang bertindak balas dengan badan anda. Berikut adalah beberapa fakta yang harus anda ketahui.

  Reaksi yang muncul selepas mengambil produk suplemen adalah sedikit dan kecil. Sesetengah reaksi mungkin tidak dapat dijelaskan tetapi kebanyakannya berkaitan dengan proses detoksifikasi dalam badan dan ini penanda baik yang menunjukkan badan anda sedang dalam proses pemulihan. Sesetengah keadaan lain pula disebabkan oleh badan yang alergi.


  Selepas pengambilan, reaksi berikut adalah normal (hanya sebilangan kecil yang mengalami reaksi)

  1. Muntah dan loya: penolakan secara psikologi, tidak suka akan rasa menyebabkan mual, teruskan pengambilan supaya badan anda dapat menyesuaikan diri dan masalah ini akan diatasi.

  2. Kulit gatal atau ruam: tindak balas detoksifikasi, biasanya berlaku pada orang yang alergi atau hati yang bemasalah.

  3. Badan sakit: penanda yang baik, menunjukkan bahagian yang bermasalah bertindak balas. Mereka yang mempunyai masalah asid urik atau gout berkemungkinan tinggi merasa sakit badan.

  4. Perut terasa sedikit kesemutan: Fenomena ini disebabkan oleh penguraian sel-sel ulser di bahagian ulser perut.

  5. Hujung lidah berasa semut dan tekak berasa gatal: hujung lidah berasa semut kerana rangsangan bahan aktif produk; tekak berasa gatal kerana terdapat keradangan.

  6. Najis berwarna hitam: ini menunjukkan najis degil telah dibuang. Cirit birit menunjukkan banyak bakteria berbahaya dalam usus, menyebabkan perut lembap dan lemah. Kerap berkentut tanda badan berasid; perut kembung menunjukkan banyak gas toksik dalam badan. Tiada najis menunjukkan usus kering dan kekurangan enzim dan probiotik.

  7. Najis berdarah: Biasanya berlaku pada orang yang mempunyai masalah kecederaan dalaman, bisul atau pernah mengalami strok, stasis darah atau buasir.

  8. Darah haid yang berlebihan atau tidak teratur: Menunjukkan peredaran darah yang lebih lancar dan rahim yang semakin kuat. Fenomena ini akan hilang selepas beberapa ketika.

  9. Demam atau letih: biasanya berlaku pada orang yang mengalami tekanan fizikal, tekanan mental dan bekerja berat.


  Nasihat Pakar:
  Menurut analisis, mereka yang fizikalnya sangat sensitif mungkin mengalami reaksi alergi (tidak selesa) atau reaksi ringan (tidak selesa). Sekiranya anda ingin teruskan pengambilan, pastikan :
  • Jangan diambil dengan perut kosong. Pengambilan selepas makan akan melambatkan penyerapan oleh perut dan usus, reaksi akan berkurangan dengan kuantitinya dikekalkan.
  • Jika anda masih berasa kurang selesa walaupun diambil selepas makan, kurangkan kuantitinya kepada separuh. Jika reaksi yang sedikit itu masih wujud, kurangkan kuantitinya kepada separuh lagi.
  • Mengikut pengalaman praktikal, reaksi kurang selesa akan hilang setelah dos pengambilan dikurangkan separuh. Maka, dos ini boleh dikekalkan selama 3 hari dan kuantitinya boleh ditambah secara beransur-ansur sehingga mencapai dos normal.


  Menggunakan prinsip penyingkiran najis degil untuk menurunkan berat badan
  Ramai yang berat badan berlebihan mengalami masalah “sembelit” atau “najis degil”. Ini kerana makanan berlebihan yang tersumbat menyebabkan toksin terkumpul dan nutrien tidak dapat diserap. Jadi, detoks dan membersihkan usus merupakan langkah paling penting. Najis degil dibuang, masalah sembelit akan hilang, usus akan menjadi lancar dan perut dapat diratakan. Pendek kata, rawatan ini lebih kepada rawatan “najis degil” tetapi bukan rawatan “berat badan”.

  Jangan sekali-kali mengambil ubat untuk menguruskan berat badan. Ia harus bermula dengan detoksifikasi, bekalkan nutrien kepada usus dan tingkatkan metabolisme. Apabila badan bebas daripada toksin, badan “dihijaukan”, mekanisme badan akan berfungsi secara lancar, tenaga haba tidak terkumpul, ekosistem stabil, berat badan akan turun secara automatik.


  Peringatan Mesra:
  • Pastikan minum 2 liter air atau lebih setiap hari
  • Jangan diambil bersama produk lain yang serupa
  • Orang yang berpenyakit atau wanita hamil, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu